When The Music's Over

Een podcast waarin twee vrienden praten over hun favoriete muziek.

Luister via iTunes iTunes Luister via Spotify Spotify Volg ons op Twitter Twitter

Aflevering 20 - Metallica

3 augustus 2019

Wederom een legendarische band waarmee we onze podcast mogen sieren. In een support rol verwelkomen we Nicholas Gauwloos, gitarist en metalkenner, om meer dan een woordje uitleg te komen geven bij Metallica!

Deze aflevering werd overigens een stukje gefilmd. De eerste 55m van de aflevering zijn te bekijken op YouTube.


Addenda en correcties

  • Luister zeker eens naar de band waar zowel Nicholas als Steven de rangen versterken: Chief Roberts!
  • 00:19:10 - De term ‘thrash metal’ is benoemd in februari 1984 door Malcolm Dome, een journalist van het Britse Kerrang! magazine. Het is ontleend van het Anthrax nummer “Metal Thrashing Mad”
  • 00:33:55 - De bewuste cover van ‘White Light, White Heat’ door Metallica ft. Lou Reed…
  • 00:40:16 - De ‘Unforgiven trilogy’ is een blik in het hoofd van van zanger James Hetfield in de periode waarin elk van de drie delen opgenomen zijn. Alle delen draaien rond het idee van vergiffenis (of het gebrek eraan). Bonus weetje: ‘The Unforgiven’ ontleent zijn naam van de gelijknamige western uit 1960. De hoorn in het begin v/h nummer komt rechtstreeks uit de film.
  • Waar we het hebben over Zeal & Ardor vermeldt Nicholas dat de dochter van Duff McKagan bij de groep speelt, en dat Axl Rose in het publiek gespot was bij hun recente optreden op Graspop. De groep in kwestie is echter niet Zeal & Ardor, maar The Pink Slips, de band van frontvrouw en dochterlief Grace McKagan!